onsdag 13 oktober 2010

vem kan man lita på ???????

nu blir det ett långt och ovanligt inlägg där jag skriver sånt jag aldrig skrivit förr här på min blogg. förbered er att den kan bli lång som en novell. hoppas ni orkar läsa den och får er att fundera över det jag skriver.ni har säkert alla läst mina kommentarer på mina senaste 2 blogginlägg. det är inte jag som svarar på dem utan en person som fått lov att låna den då hon inte kan nå den ena personen som skriver. jag har suttit ikväll och funderat varför folk beter sig som de gör. alla är olika och ingen är perfekt. jag har mina fel och brister som alla andra har. det finns säkert folk som tycker jag är en djävla bitch. men då behöver de inte vara mina vänner för jag tvingar ingen att tycka om mig. jag är den jag är och vill folk umgås med mig så får de acceptera mig som jag är. jag har många riktigt goda vänner i verkligheten,på FB och msn. vet att dem tycker om mig för de finns där för mig i både med och motgång liksom jag för dem. jag hoppas ingen av dem tycker jag är en bitch. gillar de mig inte kan de alltid plocka bort mig från sin vännerlista.

jag börjar tröttna på alla dessa kommentarer nu. jag har inte skrivit nåt illa om nån på bloggen eller på FB på lång tid. jo jag skrev ett inlägg för 4 v sen om en person. jag tänker inte be om ursäkt som hon kräver för jag skrev inte som hon påstår att jag skrev. påstår att jag skrev att hon har en sjukdom..men jag skrev att kriterierna stämde in på henne som stod där. inte att hon har den sjukdomen för det måste en läkare fastställa. skrev bara att jag tycker att hennes betende stämmer in. så jag ber inte om ursäkt för nåt jag tycker stämmer in på en persons betende. sen får ni tycka vad ni vill om mig för att jag skrev detta på FB till en vän etersom denna person skrivit elaka kommentarer om mig på min blogg samt i nästan varje inlägg på sin blogg trackar hon ner på mig sen 2 år tillbaka.

jag skrev tillbaka i början och det var väl inga direkt snälla saker heller, men jag var ju tvungen att försvara mig som hon skriver till mig att hon gör. vi kom överens för länge sen att sluta skriva elaka saker i resp. bloggar. jag har inte skrivit nåt illa om denna person på länge. ni kan ju läsa tidigare bloggar om ni inte tror mig. har blockat henne på msn och FB. vår familj har sagt upp bekantskapen med denna person så därför svarar jag inte på hennes mejl eller kommentarer. hon blir förbannad när mina vänner kommenterar henne på min blogg för de är trötta på att läsa hennes trakasserier så de skriver tillbaka. vilket gör saken värre. denna person skriver att jag ljuger och trycker ner mina vänner mm. att hon alltid talar sanning vilket hon inte gör för jag känner denna person sen 25 år och vet en hel del om henne och vad hon har gjort. detta är enda gången jag skriver om denna person på bloggen. jag vill bara bli lämnad ifred. spelar ingen roll vad jag skriver till denna person så tolkar hon det som ett påhopp, kritik mm. så vad jag än gör eller skriver så trycker hon ner mig. trackar mig för att jag är multisjuk och har varaktig sjukersättning sen nov-09. anser att jag kan arbeta som alla andra stackare som blir utförsäkrade trots att de är sjuka och måste jobba. det är inget jag kan göra nåt åt. har vänner som drabbas av detta och jag lider med dem. men det är regeringens fel och inte mitt. jag var själv utförsäkrad från både A-kassa och FK samtidigt i 4 mån-96 innan jag fick tillbaka ersättningen då jag började på rehab. fick leva på soc denna tid. fackets jurister hjälpte mig med överklagan till länsrätten och det tog 3 år till nov-09 innan jag vann över FK och fick min varaktiga sjukersättning. det var en jobbig tid.förstår inte hur hon kan säga att jag borde jobba vissa timmar om dagen för hon är ingen läkare som kan avgöra detta. har genomgått massa undersökningar av specialister samt 3 rehab perioder på 5 v vardera. jag kan göra vissa saker hemma och det är bra säger läkarna att jag rör på mig och gör det lilla jag kan istället för att ligga i soffan hela dagarna.vet att denna person kommer att kommentera detta,men det bryr jag mig inte om. jag måste till slut skriva detta och rensa skallen.

läste tidningen idag om en 12 årig flicka som dog i sin pappas armar av en hjärtatack pga mobbing. såg även grannfejden där vuxna människor bråkar om småsaker i flera år. vi präntar in i våra barn att de inte ska mobba andra barn. men vad ska de tro när vuxna mobbar varandra i tv till råga på allt. vad är det för föredömme mot våra barn ?
livet är för kort för att man ska lägga massa energi på massa bråk. jag lägger min energi på min familj.vänner och gör roliga saker med dem.
ta vara på livet för det kan ta slut fortare än du anar. ni får gärna kommentera detta för det vore intressant att läsa vad andra bloggare anser om vuxen mobbing.
nu har jag skrivit av mig alla tankar som fanns i mitt huvud.
nu ska jag koppla av framför tvn och gosa med min hund innan jag lägger mig.
hoppas ni får sova gott.
ha det bra och var rädda om varandra.
kramizzar
en bloggare som njuter av livet trots allt

vill ha mina nya skåpluckor

hej igen. tack alla ni som läser min blogg. var uppe i 7100 besökare på fm sedan dec-09. kul när folk gillar min blogg. ni som läser kommentarerna under mina inlägg så kan jag tala om för er att det inte är jag som svarar på dem. har slutat svara på dessa kommentarer ,men publicerar dem så andra blogg besökare kan läsa dem om de vill och har lust. idag är det en vacker höstdag med 12+. älskar denna årstid när löven faller i alla olika färger och man tänder doftljus på kvällen när man myser under en fleceepläd med sina älsklingar i soffan. snart är det hallowen så då blir det pumpa med ljus i och allhelgona helgen då vi åker till kyrkogården och sätter marschaller på våra nära och käras gravar. vi har några stycken att tända både från släkten och min dotters vänner. en sån dag tänker man på att man ska visa sina nära och kära att man älskar dem varje dag för livet kan ta slut på nån sekund.jag skriver nästan varje dag på msn till min äldsta dotter att jag älskar henne och även till min yngsta som jag säger det till och till min man. när jag pratar med min äldsta dotter på msn så avslutar vi båda alltid med kram och jag älskar dig. avslutar alltid mina msn konverationer med kram och sköt om dej typ.mina vänner gör detsamma. på FB skickar vi massa uppmuntrande saker som hjärtan, kramar mm till varandra. det värmer när man får en massa såna och man skickar lika många tillbaka.man skriver nåt uppmuntrande när nån vän mår dåligt eller bara önskar en person lycka till om den ska göra nåt roligt eller obehagligt. man ska vara rädda om de vänner man har. alla mina vänner är ölika.en del svårt sjuka i olika sjukdomar eller mindre allvarliga,en del helt friska och i alla åldrar från 18- 67 år.
i dag har jag vart ute på vår dagliga prommis och sen var jag hungrig som en varg. maken hade gjort spagetti och köttfärsås.mumsigt. fick äntligen tag på han som hade hant om skåpluckorna efter rusten. han som sa 2v till mig måste varit förvirrad för det är 4-6 v väntetid så jag kan få vänta 2 v till. men nu vet jag,så jag slipper fundera om de glömt bort oss.
nu måste jag åka till apoteket innan de stänger kl 17 på sjukhuset och sen till ica och handla en del småsaker som tagit slut. ikväll blir det tv som vanligt

ha det bra och var rädda om varandra
kramizzar
bloggare som njuter av livet.
ta vara på denna dag för det blir kanske ingen morrondag