torsdag 23 april 2009

livet är underbart.

en trött Devin efter en lång promenad.
jag har äntligen tagit mig tid att sätta mig här för att skriva några rader om vad jag gjort den senaste veckan. på lördag fm. kl 11.20 gick bussen från sandviken till stockholms slussen till Birka paradise. när vi kommer till gävlebro ca 4-5 mil utanför sandviken måste vi göra ett uppehåll på 1 timme pga chauförernas kör och vilotider. kl. 15.45 är vi framme. får få ombord först kl 17.30 på båten.jobbigt med denna väntan. sen gick vi till hytterna och bytte kläder och gick till baren och köpte en cider. sen efter det så åt vi en middagsbuffe med massa god mat och dricka till. resten av kvällenspenderade vi på olika barer och kollade på lite underhållning. trött i benen för vi var mellan däck 5-10,ibland åkte vi hiss. var lite folk på denna resa. vid 24 tiden var vi trötta så då gick vi till hytterna och kollade på tv. omöjligt att sova pga motorljudet som jag var ovan med. sov nog bara 2 tim.

klev upp kl 8.15 för att käka frukost kl 9. sen slappade vi på soldäck i baren på däck 10 där de har spa, bubbelpool mm. otroligt fin båt. handlade lite i taxfree shopen. resan hem med buss gick kl 16.10. samma sak på gävlebro på hemresan. kom till sandviken kl 19.25 så vi hann precis med bussen hem kl 19.30.

sååå skönt att komma hem. hämtade devin hos grannen som satt på honom ett antidragsele som andra hund grannen haft åt sin hund. han går perfekt med detta sele. hon hade även fått pli på honom med en del saker vi misslyckats med så vi fick tillbaka en mycket lydigare hund.

somnade som en klubbad säl på soffan sen.


på måndag fm var jag till läkaren på HC för återbesök för att kolla mitt B12 värde att det låg som det skulle. bad läkaren om recept på allergitabletter samt kortisonspray nu när pollen kommer. har både trädpollen och gräs allergi. han frågade om jag fått nån kortisonspruta nångång mot dessa besvär. sa att ingen läkare erbjudit mej det under mina 20 år som allergiker. fick en sån så nu kommer jag helt sannolikt att vara så gott som besvärsfri hela sommaren. har även astma som jag medicinerar dagligen året om så det brukar hålla sej i shakt. kan ta tabletter och kortisonspray att komplettera med om det behövs. varför har ingen läkare erbjudit mig denna spruta förr???? denna läkare har jag träffat 3 ggr sen i jan i år och han har hjälpt mig mer än nån läkare gjort de senaste 4 åren på HC. tyvärr är han baka vik.läkare så får se hur länge han är kvar. han är specialist på invärtes medicin och otroligt lyhörd och kunnig. synd att alla familjeläkare är fullbokade så jag har ingen fast Husläkare.

sen de senaste dagarna har jag donat hemma och promenerat med devin samt umgåtts med grannen. idag har jag solat och det blir nog mer med det eftersom det ska bli ännu varmare i helgen.

nu ska jag äta middag och ta en prommis med devin. sen blir det duschen och soffan.

ha det bra allihopa. lägger in kort från kryssningen när jag får kameran av äldsta dottern som knäppte korten.

sköt om er.

kram.