torsdag 12 november 2009

snart slut på veckan.

hej på er igen. nu har jag skärpt till mig och bloggar varje dag istället som förr när det kunde gå en vecka emellan inläggen. har väl inte gjort så nycket idag. i morse när jag skulle ge alla djuren mat så upptäckte jag att båda mina 2 gerbiler låg döda i buren. mysko att de dog samtidigt. de kan ha dött redan igår morse för då såg jag dem inte när jag böt mat. de är ju nattdjur och gräver mest ner sig i spånet så de inte syns. blev fundersam i morse då maten var orörd och inget hände när jag knackade på gallret. de blev 2 år och tur att de dog samtidigt så ingen slapp bli ensam kvar eftersom de växt upp tillsammans. har försökt sälja dem tidigare ,men fick ingen köpare. har fullt upp med alla andra djur.
jag mår bättre idag och inser att detta med ryggen är inget att gå omkring att grubbla på för då är risken stor att man får en depression. får vara lite mer försiktig helt enkelt.
maken har skiftat rum mellan sovrum och data rum. det drar så kallt från fönstret i sovrummet och det är varmare i datarummet så då böt vi rum. det blev jätte bra. dessa lägenheter är kalla och dragiga. visst kan vi höja värmen ,men det blir så dyrt eftersom det är kallhyra i dessa radhuslägenheter så värme,el och vatten betalar vi separat. så billigt på sommaren och dyrt på vintern. men vi trivs här i detta lugna fina område så det är värt priset. har 4 rok på 104 kvm,uteplats på fram-baksidan. förådsbod på framsidan och gratis garage. betalar 5156 kr i kallhyra men då ingår hyra för diskmaskin.duschkabin och tvättpelare. elen är ca 1000 kr sommartid och mellan 3000- 4000 kr nov-feb och sen sjunker den. nu betalar man enbart för elen man gör av med så det kan bli billigare om det är en mild vinter.

idag har det vart +0,7 grader ute.
nu blir det duschen och kaffe medans man tittar på tv.
var rädda om varandra.
kramizzar.