fredag 3 oktober 2008

hösten är här med en massa regn.

ja i dag fick jag sova ända till kl 9. åke hade rast mellan kl 6-10 så han tog ut devin så jag slapp en vända i regnet iaf. försökte sova längre ,men då började sandra föna håret i sitt rum så då vaknade jag och så låg katten oliver brevid mig i sängen och var kelsjuk som vanligt. har aldrig vart med om keligare katt. ibland blir man irriterad på henne.det är en hona ha ha ha.
hon lägger sej på tangentbordet när man sitter vid datorn och då är det svårt att skriva.

hon vill ha uppmärksamhet när jag är på övervåningen eftersom hon inte får vara ifred för devin när hon är nere. han vill leka ,men inte hon. så hon håller sej på övervåningen eller ute.

nyss kommit in efter en promenad i regnet med devin. han ser ut som en dyngsur trasselsudd. sen ringde jag elverket för de har tydligen ändrat sina betalningsrutiner utan att meddela mig.vi har sen 5 år betalat samma summa varje månad året runt för att vi delat årskostnaden på 12 mån. då blev det 2000 kr i mån så man hade en fast summa. perfekt.

nu har de satt in nya mätare så att vi snart kommer att bara behöva betala för den el vi gör av med i månaden. vi betalar bara kallhyra i detta radhus så då ingår varken el,värme eller vatten i hyran. nu när jag får denna elräkning så är den på över 3000 kr. ringer och frågar.får reda på att de tagit bort detta och går nu efter sina beräkningar som dyrt vintern billigt sommar. börjar nu så att det inte blir en chockräkning för vissa när de börjar med det nya systemet. så nu kan man inte planera exakt vad man ska betala i el. nu måste man börja lägga undan pengar på sommaren så man har en buffert att ta av på vintern.

nu ska jag ta en varm dusch och slappa lite i soffan framför tvn en stund innan åke kommer hem och är hungrig. är det inte djuren som ska ha mat så är det vi andra. kan inte påstå att man är sysslolös fast man går hemma.

har en hög med massa tvätt som ska vikas,men det får vänta nån dag till.

ha det så bra.
kramizzar