tisdag 6 juli 2010

lite kyligare idag

idag är det lite kyligare ute så då passar jag på att skriva några rader härinne. helgen har vart lugn. vi grillade i redags kväll. sen på söndan var åke och sandra hem till dottern och svärsonen och hjälpte dem rusta huset. så devin och jag var själva hela em. vi tog en prommis på em och sen slappade vi i värmen. igår fm så gick vi med devin till apoteket för jag skulle ha recept och sen fortsatte åka att cykla ner till verkstan och pratade med mekanikern om bilen. devin och jag gick hem. han la sej i gräset i skuggan 2ggr stackarn och vilade. när vi kom hem var vi lika trötta båda två. åke kom hem och antagligen är det ett rör som ska bytas så det lär inte bli så dyrt. men vet ej om han tar betalt för han sa inget pris utan bara att han skulle beställa hem grejen och försöka hinna laga den nästa vecka. hade fullt upp nu på jobbet och på fritiden med att laga bilar. efter en kopp kaffe och vila så gick vi till ica och handlade. tog cykeln att hänga kassarna på. devin slapp följa med denna gång. sen var jag helt slut i mina ben resten av dagen.
ringde sandvikenhus nyss för vi kan inte vara på altanen på baksidan på kvällarna och helgerna när dem är hemma. de sitter precis bakom våra utemöbler och röker. när det är en eller två som röker gör det inget. men de bor 8 st i dessa 2 lägenheter och alla sitter på altanen brevid oss och röker. de röker konstant så det är omöjligt att sitta ute eller ha balkongdörren öppen så hunden kan gå in och ut. dessutom vill man ha öppet när det är så varmt ute. igår var det stora rökmoln som kom in när vi hade öppet.ibland står de även på balkongen så då går all rök in i vårt sovrum när fönstret är öppet.jag begär inte att de ska sluta röka,men de kan väl flytta sig till andra änden av altanen och balkongen eller sitta på den andra altanen. jag är inte den som klagar på grannarna annars,men hade de pratat svenska har man kunnat prata med dem själva, jag har svår astma oxå. han skulle ta med sej en tolk och åka hit och prata med dem. de kanske inte har samma regler i estland . hoppas de förstår och flyttar på sej och att vi inte är sura på dem. de är trevliga annars. men jisses vad de dricker öl. så fort de är hemma dricker de öl hela tiden och sen tar de bilen på morron och åker och jobbar.
idag är det molnigt och 20+ ute så man kanske ska passa på att göra lite nytta inne.devin gillar iaf detta väder än värmeböljan.

ha det bra och sköt om er.
kramizzar.