tisdag 20 oktober 2009

hektisk hellg

nu är jag tillbaka efter ett uppehåll. har inte hunnit skriva tidigare. har haft massa annat i görningen och ingen lust att blogga. nyligen dog min farmor som skulle fyllt 96 år i dec. hon var dålig och var på vårdhem så det var väntat,men ändå blir man ledsen. har inte träffat henne på 5 år och vill minnas henne som hon var innan hon blev senil mm. så på fredag blir det först utvecklingssamtal med dottern på fm och sen begravning på em. blir bara några st. eftersom de flesta i släkten gått bort.
i fredags var jag till en djuraffär här i sandviken för att klippa ner devin inför vintern. min ordinarie hundtrimmare var upptagen till slutet av nov. det var första och sista gången jag var dit med honom. hon var rena rama amatören på klippning. sa till henne och visade på devin vart hon skulle klippa ner honom helt och tunna ur pälsen rejält på ryggen. han blir tokig om man håller på att klippa för mycket mellan trampdynorna så jag sa till henne att ta det som gick och sluta om han blev tokig .
när jag hämtade honom efter 1,5 timmar så var han helt uppstressad och kastade sej mot dörren för att komma därirån. när han lugnat ner sej hemma såg vi att det enda hon klippt var på öronen,huvet,ansikte, magen och tassarna. på övriga kroppen var han lika långhårig. det hon gjort grundligast var det jag sa att hon skulle ta det lugnt med, nämligen att klippa helt rent mellan trampdynorna, inte undra på att han var uppstressad. på magen ovh under hakan hade hon glömt hårtoffsar och det var ojämt klippt. snyggade till honom med vår egen hundtrimmer. detta tog hon 600 kr för.
nu får jag beställa tid hos min ordinarie hundtrimmare i dec så hon får klippa ner honom helt. hon är jätte duktig. är utbildad hundtrimmare och har egen kennel. hon tar 500 kr oavsett tid + kloklippning ocg öronrengöring. den andra tjejen tar 350 kr timmen.

den 15-18 var det world cup bandy här i göransson arena. såg ca 14 matcher. synd att SAIK förlorade semifinalen bara. nu har jag så fruktansvärt ont i ryggen, sittknölarna och benen efter att ha suttit på obekväma stolar flera dagar. men lite får man offra för en trevlig helg. hade velat beställa biljetter till delfinalen i melodifestivalen oxå. men hade inga pengar nu till att köpa biljetter. det var synd.
nu ska jag fixa iordning mig och åka till sjukhuset i sandviken och få 1:a vaccinationen mot svininfluensan, jag är astmatiker så jag tillhör riskgruppen.
ha en bra dag i höstkylan och sköt om er.
kramizzar