lördag 3 oktober 2009

regn och rusk

nu regnar det ute och är kallt. mössa och vantar på nu ikväll när man var ut med devin. han hade regnskyddet på sig så han klarade det mesta av kroppen. han har ju såna stora lurviga tassar som blir dyblöta och det är svårt att få dem riktigt torra. ska beställa tid på trimmet nu så de får klippa ner honom helt igen. sist var 29 juni och nu är han lika långhårig igen. han fäller så hemskt med hår nu och pälsen blir svårskött med massa tovor trots kamning och borstning varje dag. han trivs bäst nedklippt och då ser han ut som en oskyldig liten valp. en riktig sötnos trots sina små olater han har. men han är ju bara en valp på 18 mån.
de senaste dagarna har jag inte gjort nåt särskilt. mest vart hemma och donat. gubben sjukskriven hela veckan men är på bättringsvägen nu och ska jobba på måndag. själv är jag frisk ännu. trots att jag har nedsatt immunförsvar så har jag klarat mej dessa 4 v dottern först blev sjuk i hosta och sen maken. äldsta dottern som ej bor hemma är oxå förkyld. hoppas jag klarar mej från denna hosta de haft för det är som kikhosta. önskar inte ens min värsta fiende denna hosta. men det är antagligen bara en virusförkylnig för de har bara hosta och inga andra symtom som feber mm. går ju många olika förkylningar nu. flera på makens jobb har denna hosta och de har inte svininfluensan för det har de kollat. hoppas iaf på vaccination snart och sen vaccination för den vanliga influensan som kommer varje år. vaccinerar man sig inte nu för svininfluensan så är risken stor att man blir ännu sjukare nästa år när den kommer och kanske är värre enligt experterna. då är det för sent att vaccinera sig. men det är ju frivilligt att göra det så de som inte vill slipper ju. det är ju värst om barnen blir sjuka för de smittar ju ner varandra på skolor och dagis mm. jag undviker smittan genom att inte vistas i så stora folkmassor i onödan. men man måste ju handla mm.
i kväll blir det godis och läsk i soffan och kolla på tv eller nån dvd film. dottern ute med kompisar som vanligt så det är lugnt här hemma.
nu ska jag dricka kaffe i rummet med massa värmeljus tända. det är så mysigt nu när man kan sitta inne och gotta sig i värmen med sina älskade.
ha en trevlig kväll och var rädda om varandra
kramizzar