fredag 7 augusti 2009

fredag igen

nu har det gått en vecka till och man hinner inte med. vart tar dagarna vägen. om drygt 2 v börjar skolan igen 19 aug. sen kommer hösten. förra söndagen var vi till äldsta dottern och sambo och åt lite grillat. sambon har varit i japan en vecka med jobbet så vi kollade på alla kort. jisses vilka höga skyskrapor det finns och smala var dem och tätt mellan husen. fina parker och tempel mm. det som var mest imponerande var att utanför butikerna stod det stånd med tex laptopar,kameror utan personal och ingen som tog dem. det fanns övervakningskameror överallt. det var så rent i stan så man kunde gå med vita sockor och de var lika vita när du kom hem. det enda skräp de hittade och fotade var en cigarettfimp. allting var skinande rent och polerat. innan man klev på tåget var det ungdomar som polerade i tåget först sen när man klev av var det samma sak innan de andra fick kliva på. hade du rullstol så kom demed ramp och skjutsade upp dig på tåget och när du skulle av vid din station så stog de och väntade med rampen och hjälpte dej ner. det var ordentligt handikappvänligt för rörelsehindrade,döva.blinda. hade olika sensorer på gator mm. skulle du upp på ett ställe där det fanns en slags ramp för rullstolar mm så tröck du på en knapp så kom det en och skjutsade upp dej. det var lite av det han berättade.
i måndags var jag till min SG som nu flyttat till vår gigantiska multiarena Göransson Arena. nu är det massa SG,massörer,kiropraktorer,naprapater och läkare samlade på ett ställe Sandviken Multicenter Rehabklinik heter det nu. han kollade min hand med nåt mätinstrument som jag glömt vad det hette. han kollade efter förträngningar. jag fick hålla en järnstav i den friska handen medans han stack mej på massa ställen på underarmen med en likadan stav som var vass och gav utslag på mätaren hur det var med förträngningar. det var på en hel del ställen som det knappt gav några utslag alls. fick fullt med röda fläckar på armen. antihistamin så det såg ut som om jag fått en allergi chock. fick 4 tider på 2 v för att se om det går att få dessa förträngningar att släppa med lokalbehandling sa han. annars återstår op. om det går att operera . men jag tänker inte vänta mer än 3 mån innan jag får träffa en handkirurg. för så här kan jag inte gå mycket längre.
annars har jag legat i skuggan på altan och läst böcker eller lekt lite med devin. han kan nu gå slalom mellan mina ben och hoppa över lillmatte på kommando. går även jätte bra i koppel utan att dra så det går framåt med honom och han har blivit mycket lugnare. han ska ha andra dosen av kastrerings sprutan nu i aug. så då får vi se om den gör honom lugnare.
i helgen åker vi kanske till gävle en sväng och kollar på sommaryran som de arrangerat i år istället för cityfesten. men det var dåligt med folk igår och helt tomt på folk på fm när tidningen var där och skulle plåta.får höra vad yngsta dottern säger i morrn för de skulle dit i kväll.
nu kommer älsklingen hem från jobbet och vill ha kaffe.
sköt om er och ta väl hand om varandra.
kramizzar.