onsdag 17 februari 2010

äntligen funkar internet igen.

ja nu vart man utan internet på lördagkväll pga ett kabelbrott på sandvikenhus bredbandsuppkoppling. vissa fick tillbaka internet på måndagen och vi i går kväll. fick registrera om mig på internet operatören för vissa abonnenter kunde ha kommit bort. snacka om att man var less. men fick en massa annat nyttigt gjort här hemma istället för att sitta vid datorn *skratt*. devin fick ett par välbehövliga långpromenader.i måndags var jag på apoteket och skulle hämta ut nässprayen mot migrän som läkaren skrev ut i onsdags förra veckan. jag sa till om zomig nasal nässpray eftersom många säger att den är bra. men då har han skrivit ut imigran nässpray. läste på bipacksedeln att man inte ska använda den om man äter antideprisiva tabletter och jag äter citalopram. man kan få biverkningar som tex andnöd.muskelryckningar.krampanfall,hallucinationer. jag har ätit mina tabletter i 10 år och gjorde ett uppehåll på 1,5 år då jag mådde bra,men sen kom det tillbaka. var då till en läkare på HC som var inhyrd och var cancerläkare på uppsala akademiska. han sa att han aldrig uppmanar sina patienter att sluta med dessa tabletter för det kommer tillbaka. man har ett överskott på serotin sk stresshormoner i hjärnan som man måste dämpa med denna medicin om man har panikångest som jag. har inte mått dåligt en enda gång sen jag började igen med dessa tabletter igen.

ringde rådgivningen igår på HC och hon var inte trevlig måste jag säga.jag talade om för henne om nässprayen att den inte fick kombineras med citalopram och bad henne prata med läkaren om en annan sort jag kunde använda. hon sa: jag vet inget om sånt där men du får väl sluta med cipramilen för du kan ju inte äta den resten av livet.jag grågade även om jag kunde få en telefontid till en annan läkare för att prata om min situation när det gäller SG eftersom jag omöjligt kan gå till en vanlig SG tan behöver min redcord behandling som landstinget inte har. då sa hon att ingen HC kommer att betala nån privat vård utan då får du betala den själv eller så finns det fonder att söka.min yngsta dotter lider oxå av migrän och har hittills klarat sig på 1 voltaren+1 ipren men nu hjälper dem inte. var till en naprapat i nov-09 som sa att hon skulle skaffa receptbelagd medicin med nåt muskelavslappnande så hon kan sova bort migränen. bad om en läkartid åt henne. dåsvarar hon: eftersom hon fyllt 18 så är hon stor nog att ringa hit och prata med oss själva och få en läkartid. ja visst sa jag, men det är lite svårt när man är i skolan mellan 9-15.30. ska ni ringa upp henne på lektionen och hon ska prata med er så hela klassen hör. fick inget svar. inget recept på ny citalopram eller annan migränmedicin så nu sitter man här utan både det ena och andra. hon sa att är du inte nöjd med den läkare du kan få dvs den jag hade sist som personkemin mellan oss inte stämde så får du byta HC. han är den enda läkare vi har som inte är fullistad. ja då tar jag och byter HC sa jag och la på luren.snacka om oförskämd sköterska. har gått där 2 år,men alltid blivit vänligt bemött. nu ska jag gå tillbaka till min förra HC torget jag hade 98-08 då min familjeläkare slutade och jag fick byta till denna pga läkarbrist. där är de vänliga,förstående all personal och de känner till mina besvär. de har 6 familjeläkare och 5 utbildningsläkare så nån bra läkare ska jag väl iaf få. synd att han jag vill ha är fullistad. men de kan ju rådfråga honom om de undrar nåt för han var jag till jämt när min HL var upptagen.

nu snöar det igen och man börjar fundera om det aldrig ska ta slut nångång. jag vill ha vår nu. idag ska jag ta reda på tvätt,laga lunch och gå en prommis med devin. blir nog att kolla lite på tv oxå. det är ju OS. ska iväg en sväng och handla hundmat.alldelles tomt i kyl-frys så det är tur att jag får från FK i morrn. men der ryker pengar då oxå eftersom vi firar sandra 18 år i helgen och hon har beställt smörgåstårta. vi blir 20 st så det blir en smörgåstårta på 28 bitar. bättre med för mycket än för lite.

nä nu säger nacken och axlarna ifrån.
ha en underbar dag och var rädda om varandra
kramizzar