onsdag 29 april 2009

trött på grannens gullande med vår hund

ja nu börjar det gå för långt.devin var ju hos grannen när vi var på kryssning den 18-19 april. han har alltid gillat henne och det har funkat bra när hon gått ifrån honom när de träffats. men nu har det blivit alldelles för jobbigt. när vi åkte sa jag åt henne att han absolut inte får vara på övervåningen för det får han inte hemma och han ska sova på sin filt under trappan. gav henne ett kompost galler att sätta för trappan. fick sen veta att hon tyckt synd om honom och låtit honom vara uppe och till råga på allt så sov han i hennes säng. tur var så sover han fortfarande under trappen här på sin filt. hon har lärt honom hyfs och det är bra. men så fort hon ser honom så klappar hon händerna och gullar med honom så han blir totalt uppstressad och när hon går iväg rymmer han över kompostgallret på framsidan och ska efter henne. nu när vi ska ta in honom såna ggr så har det gått så långt att han biter oss och ylar efter henne vid ytterdörren när vi äntligen fått in honom. på baksidan kommer han inte ut pga galler och en hög häck. men då springer hennes 5 åriga dotter fram o tillbaka på utsidan o tycker det är jätte kul när han springer efter på insidan. sa åt mamman idag att be dottern sluta för han blir så stressad o uppjagad. men hon o devin har ju så kul sa hon å skrattade. men det har inte vi sa jag innan vi får honom lugn. krävs 1 timmes promenad för att få ner honom i varv.
nu måste vi bygga ett högt staket på framsidan och be henne snällt att nonchalera honom i fortsättningen så han lugnar ner sig å sen hälsa normalt på honom. annars kan vi inte ha honom ute samtidigt som de är ute. då är hela sommarn förstörd. hoppas hon förstår att vi inte menar nåt illa. men han bet mig dan efter kryssningen så det blev omläggning på ena handen å ena handleden samt antibiotika. han är hur lugn som helst så länge hon inte är ute.
har jag vetat detta har nån annan fått tagit honom denna helg. men hon har ju själv haft hund,schäfer och är dagmatte åt sin systers schäfer. men hon tycker väl att devin är så söt att gosa med. ja visst är han söt,men han ska inte bli förstörd för det. han har sina regler här hemma å då förväntar man sig att folk accepterar vad man säger.
hoppas det löser sig iaf för vi ska inte behöva ha honom inne när de är ute. man sitter ju ute hela dagarna nu när solen skiner å han går in å ut som han vill.
nä nu är det tv å godis dags.
ha en trevlig sista april och var rädda om varandra.