onsdag 10 februari 2010

SGs brev som jag visade läkaren

Hej! Beklagar att det har tagit lite tid, men detta kan jag svara dig, som du kan skriva ut och vidarebefordra v.b



Intyg på Maria Eriksson´s begäran 20100129



Maria har gått på behandling, rehabilitering, i omgångar för smärta gen. hela ryggen, sedan 4 år tillbaka. Föruton AKU som smärtlindring mest fokus på sensomotorisk stimulering av hållning, toniskt stabiliserande muskler ländrygg/bäcken samt nacke och axlar. Marias situation, tillstånd kräver en väldigt finjustering/avlastning denna specifika träning och vi har funnit en metod (www.redcord.se) som har hjälpt henne tillfälligt. Bevären har varit återkommande och krävt 1-2 omgångar varje 6 mdr.

Det är min bedömning att Maria behöver fortsatt hjälp, nivåanpassad via redcord-metoden för sina besvär, men då vi här på JMV rehab klinik ej har fortsatt avtal med landstinget, har vi avslutet uppföljningen.



Mvh!



Ola Rehn, leg. Sjukgymnast

Jernvallen MultiCenter

Göransson Arena

Sätrgatan 15

811 61 SANDVIKEN

tel: 026-249090

inkompetenta läkare.

nu är jag arg. hur inkompetent får en läkare vara. var till en läkare idag med min hand och armbåge. han klämde lite och sa att du har nog bara överansträngt den. jag kan knappt lyfta en kaffekopp och inte knyta handen ordentligt och det värker som attan i alla fingrarna från fingerleden dvs övre delen av fingret samt domnar i handen. frågade om det kunde vara nåt från sen devin bet mig förra våren. nä det är för lång tid sen sa han. sa att jag behövde hjälp med att få komma tillbaka till min privata SG och bad honom läsa brevet från honom och lämna till enhetschefen. han läste brevet och sa att du kan väl prova ett par behandlingar hos våra SG så ser du om du blir sämre. är du helt dum i huvet sa jag. det står klart och tydligt i brevet att jag inte ska behandlas med traditionella metoder pga min känsliga rygg-nacke. jag tänker aldrig utsätta mig för nåt som kan förstöra mig för livet. gick hos era SG 3 mån jun-sept-04 och de förstörde min rygg och nacke. tagit min SG 4 år för att få mig till en acceptabel smärtnivå så jag kan leva ett drägligt liv.nä då har jag hellre ont sa jag och gich därifrån arg som ett bi. har aldrig träffat denna läkare förr.ska ringa enhetschefen själv och mejla brevet till henne så får vi se om hon kan göra nåt.annars byter jag annars har jag vart och handlat lite mat och medans jag gick ut med devin så gjorde åke mat.

resten av dan så vet jag inte vad jag ska göra. vi får väl se om jag har lust med nåt nu när jag är på detta humör.

ha en trevlig kväll och sköt om er
kramizzar